latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Распоред утакмица петог кола Лиге шампиона

Групна фаза Лиге шампиона улази у финиш, сутра је на програму половина утакмица петог кола, а најзанимљивије биће у Тел Авиву гдjе Макаби са Предрагом Рајковићем на голу и Славишом Јокановићем на клупи дочекује Челси.
Лига шампиона - Фото: РТС
Лига шампионаФото: РТС

Групна фаза Лиге шампиона улази у финиш, сутра је на програму половина утакмица петог кола, а најзанимљивије биће у Тел Авиву гдjе Макаби са Предрагом Рајковићем на голу и Славишом Јокановићем на клупи дочекује Челси.

Лондонски тим је минулог викенда против Норича 1:0, више игром него резултатом, најавио излазак из кризе, а победа је Браниславу Ивановићу и Немањи Матићу неопходна на путу до осмине финала.

"Одиграли смо одличан меч за викенд, постигли смо само један гол, али је веома важно што нисмо примили гол. Слиједи Макаби и надам се само једна у низу побједа", изјавио је опорављени Еден Азар са зајст Челсија.

Колико је ова утакмица важна менаџеру "плаваца" Жозе Мурињу најбоље илуструје податак да је екипа већ у недјељу поподне допутовала у Израел како би што спремнија дочекала меч.

У другом дуелу Порто на свом терену против Динама из Кијева може себи да реши бриге око друге фазе, али и да помогне Челсију.

У А групи биће занимљиво видети као ће се Рома супроставити Барселони, само три дана после рапсодије Каталонаца против Реала у Мадриду. Такође, тежак испит очекује Бајер из Леверкузена у Борисову, против БАТЕ-а са Младеновићем и Милуновићем.

Бајерн и Олимпијакос састаће се на Алијанц арени, у мечу гдје реми и једне и друге води даље, док ће Арсенал јурити побједу против Динама и надати се повољним вијестима из Минхена.

Коначно, у Х групи Зенит је већ завршио посао, али сигурно да ће жељети да побиједи Валенсију и пружи шансу Генту и Лиону да до самог краја остану у игри.

Распоред утакмица петог кола Лиге шампиона:

Група Е:

БАТЕ Борисов - Бајер Леверкузен, Барселона - Рома.

Табела: Барселона 10, Рома 5, Бајер Леверкузен 4, БАТЕ Борисов 3.

Група Ф:

Арсенал - Динамо Загреб, Бајерн - Олимпијакос.

Табела: Бајерн 9, Олимпијакос 9, Динамо Загреб 3, Арсенал 3.

Група Г:

Порто - Динамо Кијев, Макаби Тел Авив - Челси

Табела: Порто 10, Челси 7, Динамо Кијев 5, Макаби Тел Авив 0.

Група Х:

Зенит - Валенсија, Лион - Гент.

Табела: Зенит 12, Валенсија 6, Гент 4, Лион 1.

Утакмице у Борисову и Санк Петербургу почињу у 18 сати, а остале од 20.45.