latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:42 ⇒ 14:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Карамарко: Заједничка влада три опције није добра

У Загребу су данас настављени преговори Моста независних листа са странкама СДП и ХДЗ о формирању будуће владе, који се још воде на ниову експерата, а лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко сматра да заједничка реформска влада три побједничке опције није добра.
Карамарко, Петров, Милановић (фото: http://rtcg.me/) -
Карамарко, Петров, Милановић (фото: http://rtcg.me/)

"То није добро, јер и они и ми, четири године се боримо против лоше владе која је државу довела у ову позицију и сад би ту исту владу требало амнестирати на начин да је ставимо у нову владу, у састав нове владе?", рекао је Карамарко новинарима испред централне странке упитан како коментарише инсистирање Моста на заједничкој реформској влади СДП-а, ХДЗ-а и Моста.
 Карамарко каже да не види смисао тога јер су ХДЗ-ове реформе великог опсега.  "Ми смо реформска снага, ова влада није хтјела реформе", нагласио је и подсјетио да је СДП имао предизборне плакате на којима је Зоран Милановић јако насмијан, а њега су  снимили с леђа како држи шкаре реформе. Нагласио је да је СДП сада пристао на све "шкаре и на све реформе" само да би задржали још коју могућност да и даље остану на власти.
 То, према његовим ријечима, таква некаква трипартитна влада није добро рјешење.
 Навео је и да ХДЗ и Домољубна коалиција имају пооштрен став и презентирају све што су припремили везано уз реформе. "Наше реформе су припремљене и пуно пуно већег су опсега од оног што се тражи", казао је. Додао је како се весели данашњим преговорима те да се нада да ће то ускоро завршити.
 "Хрватско друштво, хрватска држава, нема више времена за чекање. Према томе питање је и стање у привреди које је катастрофално захваљујући овој влади, а питање је рекао бих и сигурносног аспекта", нагласио је.