latinica  ћирилица
23/11/2015 |  15:55 | Аутор: СРНА

Општина Купрес Република Српска и даље без струје

Већи дио општина Кнежево, Језеро и Крупа на Уни добио је електричну енергију, док је општина Купрес Република Српска и даље без струје због пуцања каблова на далеководима под теретом влажног снијега.
Снијег - Фото: илустрација
СнијегФото: илустрација

Мањи дио потрошача из приградског дијела општине Мркоњић Град још је без електричне енергије, а без струје је и мањи дио потрошача у општинама Шипово и Рибник, саопштено је из "Електрокрајине".

На подручју Приједора сва насеља испод Козаре су добила струју, док су без електричне енергије насеља према Горњој Равској и Љубији, три трафо-подручја у Јеловцу и Тодоровићима, те козарска насеља на вишим подручјима као што су Лисина и Мраковица гдје је због ниских температура дошло до залеђивања стубова.

Насеље Дубовик у Крупи на Уни поново је под напоном и екипе су усмјерене на укључење насеља Хашани.

На подручју града Бањалука и даље су без напајања електричном енергијом искључиво приградска насеља и то цијели далеководни правци према засеоцима Козица, Трамошња и Кмећани, 15 трафо-подручја на правцу према засеоку Славићка, десет трафо-подручја на правцу према засеоку Суботица, те насеља Јошикова вода, Љубачево, Агино село, Радосавска, Јосиповићи, Поповићи, као и дио насеља Хан Кола, Стричићи, Кнежевићи и Швракава.

На подручју општине Челинац без напајања електричном енергијом је далековод за Вијачане, 18 трафо-подручја према насељу Укрина, те засеоци Скатавица и Поповац.

Без напајања електричном енергијом на подручју општине Котор Варош је дио далеководног правца према Забрђу, Масловарама и Шипрагама, те насеље Доњи Хадровци.

Из "Електрокрајине" наводе да ће све екипе локалних електродистрибуција до касних послијеподневних часова бити на терену и радити на санацији средњенапонске мреже и рјешавању приоритетних кварова на нисконапонској мрежи.

Доста каблова је приликом пуцања пало са стубова на локалне путеве и у дворишта домаћинстава због чега апелују на потрошаче да не дирају жице већ да случај пријаве диспечерској служби локалне електродистрибуције или на телефон "Електрокрајине" 051/247-100 који је доступан за пријаве 24 часа дневно, како би екипе изашле на лице мјеста и отклониле квар.