latinica  ћирилица
23/11/2015 |  16:37 | Аутор: klix.ba

Борац поражен од Жељезничара на Грбавици

Утакмица 16. кола Премијер лиге БиХ између Жељезничара и Борца одиграна је данас на Грбавици након што су се стекли услови за игру послије сњежних падавина које су нашу земљу захватиле током викенда. Плави су побиједили голом Тиага.
Борац - Жељезничар - Фото: РТРС
Борац - ЖељезничарФото: РТРС

Жељезничар је добро отворио утакмицу и повео у 11. минути голом Тиага. У 29. минути је добро шутирао Ђелмић, али није погодио. Борац је одличну прилику за изједначење имао у 33. минути преко Кољића који није успио савладати Антоловића.

Нова прилика за Бањалучане се указала у 38. минути, но, Радиновић није погодио мрежу Плавих. Жељезничар је након првог полувремена имао минимално водство.

Друго полувријеме је почело приликом за Жељезничар, шутирао је Благојевић у 51. минути, али непрецизно. Три минуте касније је Тиаго асистирао Кокоту, који с петерца није успио затрести мрежу Борца.

Играла се 55. минута када је Јовић додао лопту до Јандрића, чији је ударац лако зауставио голман Антоловић.

Резервиста Жељезничара Стокић је извео слободан ударац у 70. минути, али се сјајном одбраном истакао Јовић. Осам минута касније је из слободњака покушао и Бегановић, но, поново је одбранио голман Борца.

Промјене резултата до краја није било, па су Плави на крају уписали сва три бода захваљујући Тиаговом голу.

Жељезничар је осми на табели са 24 бода, док је Борац 14. са 12 освојених бодова.