latinica  ћирилица
23/11/2015 |  19:02 | Аутор: Б92

Мурињо: Играчима се враћа самопоуздање

Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да се његовим играчима враћа самопоуздање послије лошег почетка сезоне.
Жозе Мурињо - Фото: AP
Жозе МурињоФото: AP

Челси је у суботу побиједио Норич са 1:0 голом Дијега Косте и прекинуо низ од три пораза у Премијер лиги и попео се на 15. мјесто на табели, па сада има 14 бодова мање од водећег Лестера.

"Плавци" у уторак од 20.45 гостују Макабију у Тел Авиву у оквиру петог кола Лиге шампиона.

- Добри смо били против Норича, али и на претходним утакмицама које смо изгубили. Фудбалерима се враћа самопоуздање. Знамо да смо дужи период имали лоше резултате и да су нам потребни добри резултати за срећу, за понос и наравно за навијаче Челсија - рекао је Мурињо, пренијели су британски медији.

Мурињо је током већег дијела сезоне под притиском због лоших резултата, а недавно је рекао да су шансе Челсија да одбрани шампионску титулу немогућа мисија. Послије четири кола у Групи Г у Лиги шампиона Челси је други на табели са седам бодова, први је Порто са десет, Динамо Кијев на трећем мјесту има пет, а екипа бившег тренера Партизана Славише Јокановића Макаби је без бодова.

- Још се нисмо пласирали у другу фазу, али је све у реду, све је у нашим рукама. Ако будемо играли као што смо у претходним утакмицама можемо да побиједимо Макаби. Једноставно је, ако изгубимо у невољи смо, ако одиграмо неријешено можемо да се пласирамо у осмину финала на посљедњој утакмици. Ако побиједимо, имамо велике шансе да освојимо прво мјесто у групи - рекао је Мурињо.

У посљедњем колу, 9. децембра, Челси на "Стамфорд бриџу" дочекује Порто, који је Мурињо водио до титуле у Лиги шампиона 2004. године.