latinica  ћирилица
23/11/2015 |  20:48 | Аутор: Б92

Перес: Бенитес има нашу пуну подршку

Предсједник Реал Мадрида Флорентино Перес изразио је пуну подршку клуба тренереу Рафаелу Бенитесу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Спекулисало се да би Реал могао да отпусти Бенитеса након дебакла од Барселоне у Ел Класику у суботу (4:0). "Пуну подршку" су тако имали и Жозе Мурињо и Карло Анчелоти.

- Рафаел Бенитес има наше пуно повјерење и подршку. Тек је почео свој посао и изгубио је само једну утакмицу. Пустите га да ради, доћи ће побједе, оствариће своје циљеве. Довели смо га због искуства, професионализма и стручности - рекао је Перес.

Реал је дјеловао немоћно у суботу на Сантјаго Бернабеуу против највећег ривала.

- Од јануара се погоршавају резултати екипе. Разумијем разочарање навијача због суботе, одиграли смо лоше против Барселоне, али није изостала жеља, то се не доводи у питање. Играчима је потребна њихова подршка - сматра предсједник Реала.

Перес сматра да постоји кампања против њега и актуелног вођства клуба.

- Вјерујем у то, мислим да постоје људи који лажу како би наштетили Реал Мадриду, имам много примјера за то. Слагали су да сам вечерао са Жоржом Мендешом (менаџер Жозеа Муриња) на дан утакмице. Увијек исти људи позивају на моју оставку, не плашим их се. Они не штете мени, него Реал Мадриду - истакао је Перес.

Предсједник Реала је истакао и да они који причају да жели да прода Кристијана Роналда, само покушавају да дестабилизују клуб.

Реал заостаје шест бодова за највећим ривалом на трећој позицији у Примери, док је већ обезбиједио осмину финала Лиге шампиона.