latinica  ћирилица
24/11/2015 |  08:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Посебне мјере безбједности током Самита Брдо-Бриони у Загребу

Хрватска је предузела посебне мјере безбједности како би самит регионалне иницијативе Брдо-Бриони, којем ће присуствовати председници држава некадашње СФРЈ, амерички потпредсједник Џозеф Бајден, те предсједник Европског савјета Доналд Туск, био одржан без било каквих инцидената.
Загреб - Фото: Wikipedia
ЗагребФото: Wikipedia

У прилог томе говори и помало необично обавјештење које је збунило станаре једне зграде у Великој Горици јер их позива да од 24. ујутру, па све до сутрадан у 20 сати сви прозори на њиховој згради морају бити затворени, осим дворишних.

"Поштовани станари, из полицијске постаје сам добио наређење да обавијестим станаре зграде Јурја Добриле 34-40 да од дана 24. новембра ујутру у 8 сати, па до 25. новембра до 20 сати сви прозори осим дворишних морају бити затворени. Ролете морају бити спуштене до краја, нема вирења кроз прозоре, рубље се не смије сушити на терасама, нема сликања, снимања, нити гледања двогледом. Стога вас лијепо молим да се тих дана строго придржавате упозорења да не би било проблема с полицијом", стоји у обавештењу, пренио је загребачки Индеx.хр.

Разлог овог обавјештења је, како се наводи, да се у сриједу у Загребу одржава самит регионалне иницијативе Брдо-Бриони која окупља земље настале распадом бивше Југославије и Албанију.

У Загреб, како је најављено, долази и аустријски предсједник Хајнц Фишер.