latinica  ћирилица
24/11/2015 |  09:13 | Аутор: vecernjenovosti

За несрећу на трци "Тара 2012" укупно шест година

За несрећу на трци "Тара 2012" у којој су страдале три особе, директор трке Исмет Гачо и његов помоћник Живадин Тодоровић осуђени су на по три године затвора.
Трагедија на брдској трци на Тари - Фото: РТС
Трагедија на брдској трци на ТариФото: РТС

Како преносе "Вечерње новости", виши суд у Ужицу донио је пресуду за трагедију која се догодила 19. августа 2012. године на аутомобилској трци “Тара 2012“, а када су послије инцидента на стази страдали гледаоци, брат и сестра Никола (30) и Јована (27) Тришић, и Драгиша Јаковљевић (47) из Петровца на Млави.

Директор трке Исмет Гачо и његов помоћник Живадин Тодоровић осуђени су на по три године затвора због пропуста у организацији спортског догађаја, док је трећеоптужени Миле Рабреновић ослобођен одговорности.

Несрећа на рели трци догодила се када је возач Бранислав Симић из Бјељине излетио са стазе, његов аутомобил улетио је у публику, усмртивши троје гледалаца, док је син страдалог Јаковљевића задобио тешке тјелесне повреде.

Оптуженима је стављено на терет да се нису придржавали елабората о безбједности и да су у кривину, у простор дефинисан као могућа зона излеијтања са стазе, пустили публику.

Возача који је “мицубишијем“ излетио са стазе полиција и породице страдалих, нису теретили за трагедију.

Судским епилогом породице страдалих нису задовољне, сматрају да су изречене казне морале бити дуже од три године затвора, због чега ће се на пресуду жалити.