latinica  ћирилица
24/11/2015 |  16:25 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Требиње: Усвојен ребаланс буџета и Нацрт буџета за 2016. (ВИДЕО)

Одборници Скупштине Требиња усвојили су данас ребаланс буџета за ову годину и Нацрт буџета за 2016.годину. Планирани буџет за наредну годину је и највећи до сада и износи 24. 970. 000 марака.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

И поред таквог буџетског плана запослени у градској управи, према усвојеном Нацрту буџета, остаће без регреса и у наредној години.

Иако се очекивала, бурнија расправа о данашњим тачкама дневног реда је изостала. Из опозиционих редова чуло се да ниједан амандман који су предложили није усвојен, а односили су се на грантове за Дом здравља, пољопривреду, спорт. Сви ти амандмани, кажу у опозицији, били су оправдани.


Опозиција је остала и без одговора на питање по ком основу су неки нови грантови уврштени у ребаланс. Али, зато се данас могло чути како је усвојени Нацрт буџета за наредну годину највећи и да су буџетски примици у 2016. пројектовани на основу продаје грађевинског земљишта, од које би у градску касу требало да се слије 3.156.000 марака више у односу на прошлу годину.

Једина ставка која се разликује у Нацрту за наредну годину јесу средства од продаје грађевинског земљишта и објеката. Градоначелник Требиња тврди да буџет подстиче економски развој и задовољава (рјешава) социо- економск проблеме у Требињу .

Без обзира на амбициозне планове и, до сада, највећи планирани буџет, ако се овакав Нацрт и усвоји, запослени у градској управи и идуће године остаће без регреса.