latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:07 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Шековићи: Поскупљење за Гиниса, комуналије скупље за 62 одсто (ВИДЕО)

Од 1. новембра, цијене комуналних услуга у Шековићима повећане су за чак 62 одсто. Такву одлуку донијела је скупштинска већина у овој општини, предвођена СДС-ом и ПДП-ом.
Шековићи - Фото: РТРС
ШековићиФото: РТРС

 За одлуку нису гласали одборници СНСД-а, а 1.100 домаћинстава која користе услуге општинског Комуналног предузећа, умјесто досадашњих пет и по марака по члану домаћинства, плаћаће осам марака и 88 пфенига. 

Поскупљење од чак 62 одсто у локалној управи правдају поскупљењем енергената, услуга репроматеријала и цијеном одлагања, јер ће ускоро сав отпад бити одлаган на Регионалну депонију на Црном Врху код Зворника.

- Главни разлози што није десет година уопште поскупљивано, а све друго је поскупило. Грађани јесу незадовољни, тешка ситуација јесте, али је тако нажалост морало, рекао је Будимир Нинић, начелник општине Шековићи.

 Грађане Шековића одлука о повећању цијене комуналних услуга непријатно је изненадила.

У Комуналном предузећу кажу да је цијена од 5 и по марака по члану домаћинства неодржива и да је поскупљење неминовно.

- Цијена од првог новембра ће бити 8,88 конвертибилних марака и даље тврдимо да је најефтинија у регији, Републици Српској и Босни и Херцеговини што се тиче свих комуналних предузећа и услуга, нагласио је Марко Влачић, в.д. директора Комуналног предузећа Шековићи.

Мјештани Шековића негодују. Једино се надају да ће им уређење водоводне и канализационе мреже, које је при крају, олакшати свакодневни живот.