latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:18 | Аутор: Б92

Антић: Меси за 10 минута урадио више од Роналда

Радомир Антић, бивши тренер Барселоне и Реал Мадрида, рекао је да је Лионел Меси за 10 минута на терену урадио више од Кристијана Роналда у 'Ел Класику'.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Барселона је у суботу декласирала Реал на Сантјаго Бернабеу са 4:0 и тако највећем ривалу побјегла на шест бодова разлике.

Каталонци су на стадиону највећег ривала могли да постигну још неки гол, док је са друге стране потпуно непримјетан био Роналдо.

Бивши селектор Србије истакао да није ни очекивао бољу партију Португалца којем је концентрација била на премијери новог филма, а не на тренинзима.

“Инијеста је још једном показао да је играч за велике утакмице, био је носилац игре ове чудесне Барсе. Што се Кристијана тиче, он је малтене без тренинга ушао у утакмицу јер је претходно био на промоцији свог филма, на одмору... Па, Меси је за првих десет минута од уласка у игру, послије дуге паузе, више учествовао у акцијама од Роналда“, рекао је Антић.

Екипа Краљевског клуба вриједи скоро 720 милиона евра, али Антић сматра да је важнији тим од појединаца.

“Велики играчи не значе и велики тим. Да би био врхунски, нису довољна само имена, него и атмосфера, која у Реалу очигледно није добра. Зато је декласиран у овом мечу. Сам приступ утакмици и партија Мадриђана, били су далеко испод реномеа клуба. Код првог гола, Каталонци су имали 37 узастопних додира са лоптом и ту се види колико су били супериорни“, додао је он.

Послије утакмице многи су титулу већ додијелили Блауграни која ће тек у јануару добити појачања када Арда Туран и Алеиш Видал стекну право играња.

“Има ту још много да се игра. Када сам био тренер Реала, смијењен сам када смо имали осам поена предности над Каталонцима, а на крају је Барса била прва. Дакле, није ништа готово“, закључио је Антић.