latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:31 | Аутор: Б92

Илић: Партизан никада није зависио од једног играча

Капитен Партизана Саша Илић истакао је да тим има сјајну прилику да презими у Европи.
ФК Партизан (илустрација) -
ФК Партизан (илустрација)

Црно-бијели имају пет бодова из четири утакмице у групи Л Лиге Европе, а у четвртак гостују АЗ Алкмару, који је на три.

"Имамо, чини ми се, кадар који је у стању то да оствари, Живковића, Умаруа, Бабовића... Али, мораће комплетан тим да ради као швајцарски сат. Дакле, сви као један, па ће један и одлучити", рекао је Илић за "Моззарт спорт".

Партизан је у првом колу савладао АЗ са 3:2, а према Илићевим ријечима никад није био ближи прољећу у Европи.

"Оне 2004. код Владимира Вермезовића то смо успјели у посљедњој рунди ремијем са Виљареалом, али био је другачији систем такмичења, мање утакмица. Сад смо у озбиљној игри, а опет, ма шта да се деси у Алкмару, свјесни смо да ће се све рјешавати на нашем стадиону против Аугзбурга. Имамо фину шансу", истакао је Илић.

Иако ће крајем децембра напунити 38. године, Илић је сјајним проигравањима против Новог Пазара показао да је и даље један од кључних играча Партизана.

"Партизан никад није зависио од једног играча, макар он био и Саша Илић. Не дај боже да нам игра зависи од мене. То онда није добро за Партизан. Поготово у Европи, гдје је свака грешка уочљива и скупо се плаћа. На утакмицама попут оне која нас чека у Алкмару цијела екипа мора да ради као један, не смију двојица или тројица играча да подбаце. То је превише. Онда смо у проблему", нагласио је капитен српског шампиона.

Дуел Партизана и АЗ Алкмара на програму је у четвртак од 19 часова у Холандији.