latinica  ћирилица
01/02/2016 |  10:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Израелци блокирали улазак у Рамалу за све, сем житеља

Израел је блокирао улазак у Рамалу на Западној обали за све осим њених житеља, саопштила је израелска војска.
Инцидент на Западној обали - Фото: AP
Инцидент на Западној обалиФото: AP

Одлука је донесена након пуцњаве у којој је убијен један Палестинац који је покушао ножем да убије израелског војника, у складу са безбједносном ситуацијом и само је житељима Рамале дозвољено да уђу у град, изјавила је портпаролка израелске војске, пренио је АФП.

Мјера се односи и на странце, навела је она и додала да ће одлука о укидању забране бити донесена у зависности од процјене безбједносне ситуације.

Припадници израелске војске убили су данас једног Палестинаца након што је покушао да избоде израелског војника у близини јеврјеског насеља на окупираној Западној обали, саопштила је израелска војска. Војници су идентификовали осумњиченог недалеко од безбједносне ограде у мјесту Салит, источно од Кфар Сабе и када су му пришли он је извадио нож и покушао да убије једног војника, пренио је АФП.

Одговарајући на пријетњу, остали припадници војске су пуцали на њега и убили га, наведено је у саопштењу војске. Према наводима из палестинских безбједносних извора убијен је Палестинац Ахмед Тоба (17) из села које се налази на сјеверном дијелу Западне обале.

Насеље Салит налази се јужно од града Тулкарема, недалеко од израелске територије. У таласу насиља између Израелаца и Плестинаца током посљедња четири мјесеца убијен је најмање 161 Палестинац и 25 Израелаца.