latinica  ћирилица
01/02/2016 |  19:24 ⇒ 19:24 | Аутор: СРНА

СДА: Опредијељеност за очување коалиције са СББ-ом

Колегијум СДА данас је на сједници у Сарајеву још једном потврдио опредијељеност за очување коалиције са СББ-ом.
СДА (илустрација) -
СДА (илустрација)

Из СДА је саопштено да Колегијум ове странке очекује да та коалиција снажно настави са реформским процесима и економским опоравком у најбољем интересу БиХ и њених грађана.

Колегијум СДА захтијева од институција БиХ да се коначно ријеши питање одрживог модела финансирања РТВ система.

- Очекујемо да Савјет министара БиХ на првој наредној сједници предложи закон којим ће се то омогућити. Уколико се ово питање поново скине са дневног реда сједнице Савјета министара, као што је то учињено претходна два пута, задужен је Клуб посланика СДА у Парламентарној скупштини БиХ да у парламентарну процедуру предложи одговарајући закон - додаје се у саопштењу.

Колегијум СДА захтијева да министар финансија Федерације БиХ Јелка Миличевић стави ван снаге одлуку о расподјели јавних прихода, "јер је незаконита и донесена на штету кантона са бошњачком већином".

- Од Владе и Парламента ФБиХ тражи се да посвете дужну пажњу овом питању и спријече самовољу појединих министара ХДЗ-а БиХ - наводи се у саопштењу.

На данашњој сједници Колегијума СДА срамном је оцијењена одлука високог судског и тужилачког савјета о забрани ношења мараме носиоцима правосудних функција.