latinica  ћирилица
04/02/2016 |  07:53 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Премијерка Цвијановић на Молитвеном доручку у Вашингтону

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће данас у Вашингтону Молитвеном доручку код предсједника САД.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева ће након традиционалног окупљања на Молитвеном доручку присуствовати радном ручку који окупља званичнике земаља Југоисточне Европе, а чији је домаћин замјеник помоћника државног секретара САД Хојт Ји, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предсједници влада, Републике Српске Жељка Цвијановић и Федерације Фадил Новалић, у Вашингтону су разговарали с представницима међународних финансијских организација: ММФ-ом и Свјетском банком.

Премијерка Цвијановић изјавила је да ће реформске мјере које спроводе ентитетске владе бити много лакше и једноставније уз подршку ових финансијских институција. О одређеним средствима није било разговора, каже премијерка, већ о свим обавезама које су неопходне за реализацију реформске агенде а који су корак прије него се уђе у дефинисање комплетног аранжмана. Писмо намјере није поднесено и до тога је још дуг пут, поручио је Новалић.