latinica  ћирилица
04/02/2016 |  10:56 | Аутор: Агенције

Кацин: Дума се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе

Руска Дума се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, сматра словеначки амбасадор при НАТО-у Јелко Кацин, а поводом руског става изнијетог у разговору са представницима опозиционог Демократског фронта, да би Црна Гора требало да буде уређена по швајцарском моделу неутралности.
Јелко Кацин - Фото: ФОНЕТ
Јелко КацинФото: ФОНЕТ

Таква изјава представника руске Думе правно значи мијешање у унутрашње ствари једне државе, каже Кацин и додаје да је руски приједлог неуобичајен у дипломатској пракси, али и додаје да је у руском маниру вођења спољне политике.

"Генерално, као амбасадор при НАТО-у, не бих коментарисао такве руске изјаве, али оно што могу казати јесте да је приједлог Москве врло неуобичајен, јер се тиче уређења једне суверене државе. Морам да кажем да је приједлог крајње необичан, али је и са друге стране 'веома руски', односно у стилу Москве", казао је Кацин за Побједу, пренијела је РТЦГ.

Идеју о Црној Гори као "балканској Швајцарској" лансирао је потпредсједник руске Думе Сергеј Жељезњак на састанку у Москви са лидерима Демократског фронта Андријом Мандићем, Миланом Кнежевићем и Предрагом Булатовићем.