latinica  ћирилица
04/02/2016 |  11:35 ⇒ 11:47 | Аутор: Агенције

Невил: Пораз од Барселоне један од мојих најгорих тренутака у каријери

Фудбалери Валенсије доживјели су дебакл у првој утакмици полуфинала Купа Краља. Барселона их је у сриједу навече на “Ноу Кампу“ побиједила резултатом 7:0, након чега је Гери Невил, тренер “шишмиша“, рекао да је тај пораз један од његових најгорих тренутака у каријери.
Гери Невил (фото:i.guim.co.uk) -
Гери Невил (фото:i.guim.co.uk)

Питање финалисте Купа готово је ријешено након првих 90 минута, па ће реванш у Валенсији бити само формалност. “Барсу“ су до велике побједе водили Уругвајац Луис Суразе са четири гола и Аргентинац Лионел Меси са три.

“Ово је једно од најгорих искустава које сам икада прошао кроз фудбал“, рекао је енглески тренер.

Убрзо након утакмице навијачи Валенсије су преко друштвених мрежа кренули у акцију смјене Невила. Наравно, и новинари су га након дебакла на “Ноу Кампу“ дочекали са питањем везаним за његову будућност на клупи “шишмиша“.

“Посљедњи пут сам сумњао у себе прије 18 година. Након тога, развио сам механизам који ми помаже да се носим са оваквим ситуацијама. Највише ми је жао навијача Валенсије. Они не заслужују овакве утакмице. Играли смо против тројице најбољих играча свијета, а дозволили смо им много ситуација три на два. То је неприхватљиво и морамо се брзо опоравити. Морамо побиједити утакмицу у лиги. Волио бих када би меч против Бетиса могао почети за десет минута“, казао је Невил.

На клупу Валенсије некадашњи фудбалер Манчестер Јунајтеда и репрезентативац Енглеске стигао је 2. децембра прошле године. То му је први тренерски посао у каријери. Претходно је био асистент у стручном штабу енглеског националног тима. Од доласка у Валенсију на осам лигашких утакмица још увијек није уписао нити једну побједу. Остварио је пет ремија и три пораза. Његов тим налази се на 12. мјесту шпанске лиге са 25 бодова, само пет више од зоне испадања.