latinica  ћирилица
04/02/2016 |  21:39 ⇒ 21:43 | Аутор: Б92

ЕЛ: Црвена звезда поражена од Дарушафаке у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су са 69:66 на гостовању Дарушафаки у оквиру шестог кола Топ16 фазе Евролиге.
КК "Ц.Звезда"                                                      (Фото:StrarSport) -
КК "Ц.Звезда" (Фото:StrarSport)

Звезда је тако доживјела трећи пораз у другој фази елитног такмичења и то послије низа од три тријумфа, док је турски клуб уписао тек први тријумф.

Дарушафака и Црвена звезда су одиграле занимљиву утакмицу, не толико атрактивну, у којој ниједан тим није имао већу предност од шест поена, а на крају је пресудила тројка Ендера Арслана минут прије краја сусрета.

Обе екипе су направиле велики број грешака, имале су изузетно лош шут, али су домаћи кошаркаши били боље концентрисани у самом финишу. Звезда је имала прилику да утакмицу уведе у продужетак, али су Бранко Лазић и Стефан Јовић имали промашаје за три поена у посљедњим тренуцима сусрета.

Утакмицу је обиљежио и велики број слободних бацања, али у корист Дарушафаке, пошто су се играчи турског клуба чак 32 пута нашли на линији пенала, наспрам само 13 'црвено-бијелих'. Судије су у првом полувремену на том пољу имале нешто оштрији критеријум, али су у наставку мало промијенили критеријум, али то није утицало на крајњи резултат.

Најефикаснији међу изабраницима Дејана Радоњића био је Таренс Кинзи са 16 поена, а двоцифрени учинак имао је још само Владимир Штимац, са 11 поена и десет скокова. Мајк Цирбес је утакмицу завршио са осам поена и шест скокова, док су по шест поена додали Немања Дангубић, Марко Симоновић и Стефан Јовић, који је уписао и шест асистенција.

На другој страни, Семих Ерден је имао 14 поена и шест скокова, Мехмет Јагмур је додао десет поена, исто као и јунак побједе Ендер Арслан.

Наредна утакмица у Евролиги кошаркаше Црвене звезде чека сљедећег четвртка, када у дворани "Пионир" дочекују Цедевиту.