latinica  ћирилица
05/02/2016 |  12:52 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Витомир Поповић и Новак Кондић конкурисали за ректора Универзитета у Бањалуци

Декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Витомир Поповић рекао је да је предао пријаву на конкурс за избор ректора овог универзитета.
Витомир Поповић - Фото: РТРС
Витомир ПоповићФото: РТРС

Поповић је навео да је дуго размишљао да ли да се пријави на кокурс зато што се, како је рекао, Универзитет у Бањалуци налази у кризи, како због конкуренције приватних факултета, тако и због финансијских губитака.

"Умјесто да смо примали асистенте и стварали подмладак и будућност за Универзитет, гомилали смо администрацију од које нико нема користи. Истовремено, млади таленти су одлазили вани. То је оно што мора да се заустави", рекао је Поповић новинарима у Бањалуци.

Поповић каже да и актуелном Сенату који бира ректора истиче мандат, те сматра да је прво требало изабрати нови сенат који би онда бирао ректора.

Сенат Универзитета у Бањалуци расписао је 28. јануара конкурс за избор ректора овог универзитета. Рок за подношење пријава је 10 дана од дана објављивања јавног конкурса.

И декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Новак Кондић потврдио је данас да је предао пријаву на конкурс за избор ректора Универзитета у Бањалуци.