latinica  ћирилица
08/02/2016 |  14:34 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Приједор: Одата почаст страдалим полицајцима (ВИДЕО)

У просторијама Полицијске станице Приједор данас је одата почаст страдалим полицајцима који су, за стварање Републике Српске, 8. фебруара 1994. године дали своје животе.
Приједор: Одата почаст страдалим полицајцима - Фото: РТРС
Приједор: Одата почаст страдалим полицајцимаФото: РТРС

На спомен обиљежје цвијеће је положио начелник ЦЈБ Приједор Далибор Иванић, предсједница градске организације породица погинулих бораца Здравка Карлица, предсједник Борачке организације града Приједора Зоран Предојевић, као и чланови породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Истакнуто је да је ово значајан дан за Републику Српску, јер је у њене темеље уграђено много жртава херојског страдања, међу којима су и животи полицајаца из Приједора. Њихова племенитост, безрезервна хуманост и спремност да жртвују своје животе за све нас и за нашу Републику је надљудска особина и зато ће њихова имена остати записана у историји нашег народа, речено је данас у Приједору.

Начелник ЦЈБ Приједор је рекао да припадници Центра, поред обављања редовних послова и задатака те одржавања високог степена личне и имовинске безбједности грађана, свакодневно пружају подршку Мјесном одбору, а сада и новоформираном регионалном Координационом одбору борачке организације ЦЈБ Приједор.

- Подршка није само декларативног карактера већ и практична, наравно уз пуну и несебичну подршку министра Министарства унутрашњих послова Републике Српске, која се огледа прије свега у пријему у радни однос дјеце погинулих полицајаца, помоћ у реконструкцији спомен обиљежја погинулим припадницима ЦЈБ Приједор и ЦЈБ Бања Лука, али и у обиљежавању битних датума одбрамбено отаџбинског рата, као што је овај данас - истакао је Иванић.

Он је најавио још интензивнију подршку у циљу јачања статуса и остваривања већих права бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида протеклог отаџбинског рата.