latinica  ћирилица
09/02/2016 |  14:16 | Аутор: СРНА

СНСД: Вучуревић користи раднице "Новотекса" у политичке сврхе

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић "за свој политички шоу грубо злоупотребљава раднице 'Новотекса'", позивајући их на улицу и на буну против Владе Републике Српске, која годинама покушава спасити ово предузеће и обезбиједити радницима да имају посао, саопштено је из требињског СНСД-а.
СНСД Требиње - Фото: илустрација
СНСД ТребињеФото: илустрација

- Влада Републике Српске и СНСД наставиће да се боре за "Новотекс" и за свако радно мјесто, а Вучуревић нека и даље прави јефтине представе за јавност, само не "преко леђа" поштеног народа - кажу у СНСД-у.

У саопштењу се наводи да је познато да је Вучуревић "добар када треба галамити и правити примитивне политичке представе за јавност", али да је жалосно да то жели радити преко радница "Новотекса", "са чијим би се судбинама играо с циљем предизборне кампање".

Из СНСД-а подсјећају Вучуревића да је "Новотекс" приватизован и на тај начин одведен у пропаст када је на челу Владе Републике Српске био његов партијски шеф Младен Иванић, као и на чињеницу да је он лично био на челу Фонда ПИО у Требињу када радницама тог предузећа нису уплаћивани доприноси.

Требињски СНСД пита гдје је тада била брига Вучуревића за раднице "Новотекса" и шта је он до сада урадио за то предузеће.

- Знамо да је продао велики број некретнина у Требињу, па зашто није купио "Новотекс" и покренуо предузеће? Гдје су ти Вучуревићеви инвеститори о којима прича, зашто неког од њих није довео да купи и спаси "Новотекс"? - истиче се у саопштењу.

У СНСД-у питају и гдје је била брига и сензибилитет Вучуревића за раднице када је куповао нови "ауди" и зашто се тада није сјетио "Новотекса" па подијелио радницама 150.000 КМ као помоћ општине.

- Сјети ли се Вучуревић социјално угрожених и незапослених када сваки мјесец незаслужено прими плату од 4.000 КМ? Изгледа да не - наводи се у саопштењу.

У СНСД сматрају да у случају "Новотекса", као и бројним другим, Вучуревић показује елементарно непознавање основних принципа власничке трансформације и корпоративног управљања, те да "користи туђу муку и невољу да би зарадио јефтине политичке поене".

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић јуче је позвао 800 радница "Новотекса" да с њим на челу изађу пред зграду Владе Републике Српске или тог предузећа и од предсједника Републике затраже исплату акција.