latinica  ћирилица
09/02/2016 |  17:43 | Аутор: СРНА

Састанак Кормакове са функционерима општине и привредницима у Прњавору

Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак изразила је задовољство током посјете општини Прњавор што је од представника националних мањина чула да сви становници заједнички раде на стварању бољих услова за живот.
Кормакова са руководством општине Прњавор - Фото: СРНА
Кормакова са руководством општине ПрњаворФото: СРНА

Кормакова, која се састала са начелником општине Синишом Гатарићем и предсједником Скупштине општине Борком Лукановићем, рекла је да је дошла у Прњавор како би се упознала са лидерима те локалне заједнице и неким од чланова пословне заједнице и с њима разговарала о питањима од значаја за општину и о томе шта их заиста брине.

"Гдје год идем људи говоре о истим стварима- економском развоју, образовању и отварању нових радних мјеста", истакла је амерички амбасадор.

Гатарић је рекао да је Кормакова данас могла чути о специфичностима Прњавора и одређеним предностима у односу на друге средине.

Он је истакао да су САД један од најзначајнијих политичких фактора у БиХ због чега је важна сарадња са њиховим представницима, а посебно амбасадором.

Кормакова је присуствовала округлом столу са директорима више јавних и приватних предузећа на којем су представљени привредни потенцијали општине Прњавор.

Директор предузећа "Санино" Радован Пазуревић оцијенио је да се ствари крећу у добром правцу. "Зато је моја намјера да, уз подршку какву смо данас добили, размишљам о повећању броја радника у Прњавору за око 200 људи и проширењу производних капацитета", рекао је Пазуревић.

Кормакова је посјетила и Фабрику намјештаја "Стандард" која се убраја међу најуспјешније привредне колективе у Прњавору. Ова фабрика ради за шведску "Икеу", а у прошлој години остварила је приходе од око 15 милиона евра, а запошљава око 360 радника.