latinica  ћирилица
10/02/2016 |  08:40 ⇒ 18:57 | Аутор: СРНА

Трново: Нова скупштинска већина неће присуствовати сједници (ВИДЕО)

Одборници СНСД-а неће присуствовати сједници Скупштине општине Трново која је заказана за данас, потврдио је предсједник Општинског одбора СНСД-а у Трнову Горан Вујичић.
Општина Трново - Фото: РТРС
Општина ТрновоФото: РТРС

Он је појаснио да је за данас заказана 15. сједница Скупштине општине, мада је, према тумачењу одборника СНСД-а, она завршена када је верификован мандат Грује Влашког, одборника СРС "Др Војислав Шешељ", којем је бивша скупштинска већина окупљена око СДС-а одбијала да потврди мандат.

Вујичић каже да је предсједник Скупштине Бехија Мулаосмановић навела да се 15. сједница локалног парламента заказује због "новонастале ситуације".

- Међутим, нема никакве новонастале ситуације. Једино што је "новонастало" јесте да је дошло до промјене скупштинске већине - додао је Вујичић, који је и одборник СНСД-а.

Одборници СНСД-а раније су тражили од ресорног министарства потврду валидности Скупштине општине Трново и да се предсједнику СО наложи да се верификује претходна сједница, овјере одлуке и објаве у службеним новинама.

Вујичић је рекао да је стигао одговор ресорног министарства који није довољно јасан, те да чека додатно појашњење.

У Трнову је 28. децембра успостављена нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом. За деблокаду рада Скупштине општине пресудан је био глас одборника СДС-а Данијеле Тимотија, која је подржала верификацију мандата Грује Влашког, одборника СРС "Др Војислав Шешељ" којем је бивша скупштинска већина окупљена око СДС-а одбијала да потврди мандат.