latinica  ћирилица
10/02/2016 |  10:59 | Аутор: СРНА

Орешковић подржава Хасанбеговића

Премијер Хрватске Тихомир Орешковић поручио је да ниједну одлуку неће донијети нагло, па тако ни ону о судбини шефа Безбједносно-обавјештајне агенције Драгана Лозанчића, да апсолутно подржава министра културе Златка Хасанбеговића, те најављује да ће ускоро бити познато ко ће бити министар за питања ратних ветерена.

- Предсједник има законско право покренути иницијативу о смјени Лозанчића, али ја нисам човјек који ће само нагло ускочити у некакве одлуке. Мислим да је Лозанчић радио свој посао и да у овом моменту треба добро да се информишем - рекао је Орешковић.

Хрватски медији преносе да премијер није хтио коментарисати када ће донијети одлуку, нити је желио анализирати разлоге за његову смјену.

- /Хрватски предсједник/ Колинда Грабар Китаровић и ја имамо исте циљеве, сарађиваћемо заједно. Ово је ситуација која ће се ријешити - рекао је Орешковић оцијенивши добрим односе с Китаровићевом.

Орешковић сматра да ситуација у којој није именован предсједник саборског Одбора за националну безбједност није опасна.

- Наш систем у сваком тренутку функционише, те грађани не треба да страховују - поручио је Орешковић.

Он је најавио и да ће врло брзо бити објављено ко ће бити нови министар за питања ратних ветерена, након што је оставку, као министар с најкраћим мандатом у некој од хрватских Влада, поднио Мијо Црноја.