latinica  ћирилица
24/04/2016 |  19:06 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Петровићево свједочење многе није изненадило (ВИДЕО)

Свједочење добојског градоначелника Обрена Петровића пред Тужилаштвом БиХ, који је за ратне злочине оптужио своје страначке колеге Андрију Бјелошевића, Борислава Паравца и Милана Нинковића, у овом граду, многе није изненадило.
Записник о саслушању свједока - Фото: РТРС
Записник о саслушању свједокаФото: РТРС

Већина саговорника на ову тему каже да би тим питањем требало да се позабави прије свега СДС, чији је Петровић високи страначки функционер.

Петровићева верзија свједочења за многе актере ратних збивања више је него дискутабилна. У Борачкој организацији Добоја кажу да ће права истина кад-тад на видјело.

"Што се тиче овог свједочења, једино што ја могу рећи је да људи лажу да би спасили себе", каже за РТРС Ненад Буквић, секретар ГБО Добој и члан Скупштине БОРС-а.

Свједочењем Обрена Петровића нису изненађени ни Ветерани Добоја али се суздражавају од било каквих коментара.

"Сматрају да је то ствар органа СДС-а прије свега", рекао је Сретко Букејловић предсједник удружења "Ветерани" у Добоју.

Ветерани кажу да су коцкице сложене и да је сада много јасније зашто је градоначелник изградњу споменика погинулим српским борцима покушао да измјести на безначајну локацију. Траже одговоре зашто игнорише Ветеране и борачку популацију.

"Да ли је то разлог што је Добој у Заједници турских општина, да ли је разлог што је градоначелник свједок Тужилаштва БиХ, да ли је разлог што ми истрајавамо да споменик нашим палим борцима буде у централном парку", пита Букејловић.

Свједочење Обрена Петровића грађани Добоја радије коментаришу по друштвеним мрежама него пред камером.

Премда је свједочење Обрена Петровића против ратних функционера његове странке узбуркало јавност у РС, врх СДС-а још се није о томе огласио.