latinica  ћирилица
24/04/2016 |  19:11 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Ко ће у изборну трку за градоначелника Бањалуке? (ВИДЕО)

До краја априла, када би требало да буду позната имена кандидата за начелнике и градоначелике, остало је свега неколико дана. У Бањалуци је мање - више све познато, али два блока још не откривају у потпуности карте.
Административна служба града Бања Лука - Фото: СРНА
Административна служба града Бања ЛукаФото: СРНА

Владајућа коалиција, кажу у ДНС-у, још није одлучивала о имену кандидата за градоначелника највећег града у Српској. Савез за промјене имаће заједничког кандидата, а свака странка имаће своју одборничку листу.

Бањалука – град у којем су имена кандидата за градоначелнике одавно позната, а и даље се ништа не зна. Бар званично.

Када је ријеч о владајућем блоку, најчешће изговорено име јесте Игор Радојичић. Има подршку свих 16 мјесних одбора СНСД-а у овом граду, а пет одбора предложило је и актуелног градоначелника Слободана Гаврановића. Радојичић за сада има подршку социјалиста.

"Радојичић може да буде врло успјешан градоначелник Бањалуке и његова побједа не може бити само продукт дјеловања СП-а, већ и СНСД-а у пуном капацитету", изјавио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

Кључ је, ипак, чини се у ДНС-овим рукама. Нико их још, како кажу, није питао да ли ће подржати Радојичићеву кандидатуру.

"Када буде договора на нивоу Републике, ја се надам да ће бити договора и на нивоу града", говори Недељко Чубриловић, поптредсједник ДНС-а.

Опозиција каже да је спремна за промјену бањалучке власти. На изборе иду с једним канидатом за градоначелника. Ко ће то бити – откриће у наредним данима.

"Био то Драган Чавић или неко други имаће једнако снажну подршку ПДП-а, јер то Бањалука заслужује", ријечи су предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића.

И Уједињена Српска припрема се за изборну трку. У игри за Бањалуку за сада су три кандидата.

"То је госпођа Тривић, господин Марио Милановић и ја. Према томе, одлучићемо, а у сваком случају учинићемо оно што је најбоље за грађане Бањалуке", изјавио је предсједник странке Ненад Стевандић.

У игру би могао да уђе и нови кандидат. Након што буду отворене кутије Уједињене Српске, с приједлозима грађана.