latinica  ћирилица
26/04/2016 |  11:22 | Аутор: РТРС

Поново изгорио објекат рафтинг кампа "Хум" код Фоче (ФОТО)

Централни објекат Рафтинг кампа "Хум" код Фоче, који је прошле године уништен у пожару, чија је обнова била при самом крају, поново је изгорио.
Централни објекат Рафтинг кампа "Хум" код Фоче поново је изгорио - Фото: СРНА
Централни објекат Рафтинг кампа "Хум" код Фоче поново је изгориоФото: СРНА

Пожар је пријављен јуче, а фочански ватрогасци покушали су да га угасе са двије цистерне и два мала возила, али је двоетажни објекат, који је углавном грађен од дрвета, у потпуности уништен.

Радници који су радили на обнови објекта испричали су да су, за вријеме паузе за ручак, примијетили дим у кровној конструкцији.

Централни објекат Рафтинг кампа "Хум" у пламену (фото: РТРС)

У Станици јавне безбједности Фоча речено је да, прије увиђаја, који је у току, не могу говорити о евентуалним узроцима пожара.

Командир Територијалне ватрогасне јединице Фоча, Радојица Малиш, рекао је да су на мјесто пожара, које је удаљено око 30 километара од града, стигли за двадесетак минута, касније им се придружила и цистерна Шумског газдинства "Маглић". Пожар се ширио и кажу да нису успјели сачувати објекат.

Централни објекат Рафтинг кампа "Хум" у пламену (фото: РТРС)

Подсјетимо, ово није први пут да овај објекат гори. Мотел кампа "Хум", који је власништво београдског љекара Дејана Милутиновића, први пут је изгорио 9. марта прошле године, а узрок тог пожара још није расвијетљен.