latinica  ћирилица
26/04/2016 |  13:15 | Аутор: СРНА

Лукач сутра у Зворнику на годишњици терористичког напада

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Гојко Васић предводиће делегацију Министарства унутрашњих послова која ће сутра посјетити Зворник поводом обиљежавања годишњице терористичког напада на Полицијску станицу у овом граду у којем је убијен полицајац Драган Ђурић.
Терористички напад у Зворнику - Фото: AP
Терористички напад у ЗворникуФото: AP

Портпарол МУП-а Мирна Шоја рекла је да ће сутра у 12.00 часова испред Станице јавне безбједности у Зворнику бити откривен споменик погинулим припадницима МУП-а, те служен парастос и положено цвијеће.

"Ни годину дана од терористичког напада у којем је страдао наш колега Драган Ђурић, нема судског епилога. Тужилаштву БиХ поднесен је извјештај против лица чији су иницијали Х. Ф. и М.К. за дјело тероризам и против њих се води поступак пред Судом БиХ. Они су били лишени слободе у самој истрази и био им је одређен притвор од 30 дана, али су пуштени да се бране са слободе", нагласила је Шоја.

Сутра се навршава година дана од терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, у коме је терориста Нердин Ибрић из зворничког насеља Кучић Кула звјерски убио полицајца Драгана Ђурића /48/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.