latinica  ћирилица
26/04/2016 |  14:25 | Аутор: СРНА

Грујичић: Сребреница није ни српска, ни бошњачка

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да ће, ако побиједи на предстојећим локалним изборима, бити начелник свих грађана, те да тврдња садашњег начелника Ћамила Дураковића да ће се "Бошњаци исељавати ако начелник буде Србин" нема смисла јер би, према тој логици, и Срби сада требало да се исељавају.
Младен Грујичић - Фото: Screenshot
Младен ГрујичићФото: Screenshot

"Та изјава нема смисла. Сребреница није ни српски ни бошњачки град. Не треба се селити само зато што је начелник Србин, као што се ни Срби не селе зато што је начелник Бошњак, него се масовно селе јер начелник не ради посао како треба", истакао је Грујичић.

Према његовом мишљењу, треба радити за добробити свих грађана и онда ће се људи вратити да живе у Сребребицу а не да иду из ње.

Грујичић је поручио да ће, ако побиједи на предстојећим локалним изборима, водити политику помирења.

"У Сребреници је слабо примјетно да се мисли о људима. Моја политика базираће се на људима који живе тамо, без обзира на националност. У Сребреници није добро ни Бошњацима ни Србима", каже Грујичић за Н1.

Он сматра да се буџетска средства могу боље искористити за бољи живот грађана и да се то ради на прави начин сви би боље живјели. Овако како јесте, каже Грујичић, више користи од Сребернице имају сви други, осим самих Сребреничана.

Коментаришући поједине тврдње да велича ратне злочинце, Грујичић каже да величање злочинаца није био његов начин дјеловања, већ управо супротно.

"Свако ко је чинио злочине треба да буде пред лицем правде. Са свих страна подједнако. Увијек сам се залагао да одговарају и припадници бошњачког и српског народа. У Сребреници, сада влада мишљење да српски народ није преживио никакву жртву, сами су себе убили", нагласио је Грујичић, додавши да се свачија жртва мора поштовати, јер је и сам син погинулог борца Војске Републике Српске.