latinica  ћирилица
26/04/2016 |  16:22 ⇒ 16:53 | Аутор: ТАНЈУГ

МИП: Нема потврде да је Србин отет у Либији ослобођен

Министарство иностраних послова Србије саопштило је данас да постоје индиције да је држављанин Србије Мирослав Томић, који је отет у недјељу у Либији, ослобођен, али да до сада ова информација није потврђена.

"Амбасада Србије у Триполију чини све да се што пријe ослободи наш отети држављанин", наводи се у саопштењу и додаје да је у току интензивна претрага у коју су укључени и војни хеликоптери.

Наводи се да је Амбасада Србије у редовном је контакту са надлежним органима у Либији и њемачком компанијом.

Подсјећа се да је Амбасаду Србије у Триполију у понедјељак, 25. априла представник њемачке фирме Фероштал обавијестио да је радник њихове компаније и држављанин Србије Мирослав Томић киднапован дан раније касно поподне на путу Сарир - Месла (југоисток Либије, 1.200 километара од Триполија).

Томић, шеф пројекта у Ферошталу, киднапован је током својих редовних радних активности, током обиласка комплекса фирме. Он је изведен из аутомобила и одведен у непознатом правцу.

Како је амбасада обавјештена, представници њемачке компаније сматрају да киднаповање нема политичку позадину и да је највероватније посљедица све учесталијих локалних сукоба.

Компанија је након киднаповања обавијестила све војне и безбједносне органе у Либији, као и УНСМИЛ и њемачку амбасаду. Компанија је обавијестила и породицу свог радника.

Поједини београдски медији пренијели су раније данас да је Томић ослобођен.