latinica  ћирилица
26/04/2016 |  18:56 | Аутор: СРНА

Омбудсмани БиХ: Системска кршења људских права грађана

Омбудсмани БиХ упознали су данас чланове Колегијума Представничког дома парламента БиХ да су доставили годишњи извјештај о резултатима активности ове институције у којем су констатована системска кршења људских права грађана БиХ која, како је речено, траже и системско реаговање институција, а посебно додатни ангажман омбудсмана БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да су омбудсмани БиХ Јасминка Џумхур, Нивес Јукић и Љубинко Митровић, указујући на проблеме недостатка финансијских средстава, као и адекватног простора за рад, изнијели и примједбе на Приједлог закона о омбудсману за људска права БиХ, који је ушао у парламентарну процедуру.

Чланови Колегијума Младен Босић, Шефик Џаферовић и Борјана Кришто исказали су пуну подршку раду институције Омбудсмана БиХ, те упозорили да неће дозволити било какво нарушавање независности те институције и њеног мјеста у друштву.

Они су позвали омбудсмане БиХ да са Парламентарном скупштином БиХ, као највишом законодавном институцијом у БиХ, тијесно сарађују с циљем јачања институције Омбудсмана, бољег провођења препорука те институције и снажније заштите људских права свих грађана БиХ.