latinica  ћирилица
27/04/2016 |  20:06 | Аутор: БЕТА

Скопље- Мистериозна смрт власника портала

У Скопљу је у свом стану данас пронађен мртав Коста Крпаћ, власник портала Нет прес.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Крпаћ је био на листи политичара и њихових сарадника осумњичених у афери прислушкивања, а недавно их је аболирао македонски предсједник, што је изазвало протесте у земљи. Како преносе македонски медији, полиција је тијело Крпаћа нашла с простријелном раном у грудима.

Првобитно су полицајци били позвани зато што је из стана Крпаћа, који се налази у центру Скопље, пуцано у комби који је био на паркинг преко пута зграде, у којем су завршила три метка.

По тој пријави, полиција се упутила у стан Косте Крпаћа и позвала његову супругу, која ради у Управи за безбједност, да откључа врата стана. Када су ушли у стан, пронашли су мртвог Крпаћа.

Према првим полицијским претпоставкама, ради се о самоубиству, али се, како је саопштено, истражују и друге опције.

Крпаћ се нашао на листи политичара и њихових сарадника које је предсједник Ђорђе Иванов аболирао 12. априла, али до сада из Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре још нису објавили због чега су истраживали Крпаћа.

Према македонским медијима, Крпаћ је на исти помилованих заједно са Владиславом Стојковићем и Христијаном Паневим, и њихова имена се повезују с тзв. "бомбом Зорана Заева", односно набавком израелске опреме за прислушкивање и митом које се повезује с том набавком.

Крпаћ је био диркетор фирме Финзи, на чији рачун је уплаћен новац за посао с израелском опремом. Та фирма се води ка власник информативног портал Нет прес, који је близак владајућој странци ВМРО ДПМНЕ.