latinica  ћирилица
01/05/2016 |  12:17 | Аутор: СРНА

Вучић: Опозицији нећу дозволити да руши државу

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће дозволити опозиционим партијама да руше државу, њену стабилност и крхку демократију зарад својих интереса и фотеља.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је поручио грађанима не треба да брину и да ће све бити у реду када опозиција под притиском "угура" још једну странку у парламент и дочепа се скупштинских привилегија.

"Ћерајте ме, у реду је. Биће да ће прећи цензус, па ето вам скупштинског ресторана и плате", рекао је Вучић новинарима након обиласка Оперативног центра Војске Србије.

Он је навео да га протест опозиције у Београду није "ни фасцинирао, ни уплашио", истичући да ће окупити више људи у селу Жагубица, него што је окупило неколико опозиционих партија у центру главног града.

Вучић је рекао да је човјек за којег опозиција тврди да је "фантомски бирач" од 144 године, односно један од наводно мртвих на списку гласача, Сретан Бранковић из села Грча, општина Витина, и да има 44 године.

Он је навео да је "заплет" настао због грешке у матичном броју и да је то била једина конкретна примједба која се чула на протесту опозиције.

Вучић је осудио напад на новинарку ТВ Пинка Гордану Узелац током опозиционог протеста.