latinica  ћирилица
01/05/2016 |  18:06 | Аутор: Блиц

М.Јунајтед и Лестер одиграли неријешено

Луј ван Гал је рекао да ће Лестер бити шампион, али да титулу неће славити на Олд Трафорду и тако је и било. У 36. колу Манчестер Јунајтед је успио да одигра неријешено 1:1 са "лисицама", чије је славље одложено.

Историја је могла да буде исписана овог викенда, Лестер је надомак прве титуле првака Енглеске, коју ће моћи да освоји и ако Тотенхем сутра не побиједи Челси. У супротном, велико славље биће заказано за наредни викенд на Кинг Пауер стадиону када буде гостовао Евертон.

Лестер је без суспендованог Џејмија Вардија везао и 10. утакмицу без пораза, што је овај пут било довољно за бод на Олд Трафорду.

Повели су домаћи голом Марсијала у осмом минуту на асистенцију Валенсије. Ипак, на полувријеме се отишло неријешеним резултатом, испоставиће се и коначним, а за то је најзаслужнији капитен "лисица" Вес Морган који је мрежу затресао у 17. минуту.

Поготку је претходио слободан ударац који је извео Дени Дринквотер и центрирао у петерац, гдје је најспретнији био стамени штопер и савладао Де Хеу.

И Манчестер је имао велики мотив да освоји сва три бода, јер би тако остао у трци за квалификације за Лигу шампиона, па се и у наставку водила велика борба.

Ипак, промјене резултата није било, стативу је уздрмао Смолинг, а остале ударце "ђавола" успјешно је заустављао сјајни голман Каспер Шмајхел.

У самом финишу је Лестер остао са десеторицом, јер је због другог жутог картона искључен Дени Дринквотер.