latinica  ћирилица
02/05/2016 |  11:30 | Аутор: СРНА

Пале: Добротворни концерт за наставак изградње Саборног храма

Црквена општина паљанска организоваће сутра добротворни концерт за наставак изградње Саборног храма на Палама посвећеног Сабору Светог Архангела Гаврила, потврдио је данас протонамјесник Марко Главаш.
Саборни храм на Палама - Фото: архив
Саборни храм на ПаламаФото: архив

Главаш је истакао да се добротворни концерт духовне и етно-музике организује уз благослов његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија, који је и администратор Митрополије дабробосанске, а под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Главаш је рекао да ће концерт под називом "Храму из срца умјетника" бити организован у сарадњи са Музичком академијом у Источном Сарајеву, а, између осталих, учествоваће и познати београдски драмски умјетници Иван Босиљчић и Слобода Мићаловић.

Он је додао да је организацију концерта подржала и општина Пале са начелником Миодрагом Ковачевићем.

Планирано је да концерт буде одржан на платоу испред храма, са почетком у 19.00 часова, а након његовог завршетка у просторијама Економског факултета на Палама биће организован коктел током којег ће гости, представници политичког, вјерског, привредног и културног живота Републике Српске и БиХ, као и чланови дипломатског кора, моћи да дају прилоге за изградњу храма.

"На платоу испред храма биће постављене приложничке кутије гдје ће моћи да се дарују прилози за наставак изградње и довршетак Саборног храма", нагласио је Главаш.