latinica  ћирилица
03/05/2016 |  11:31 | Аутор: РТС

Милојевић: Презадовољан сам сезоном у АБА лиги

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић изјавио је да је презадовољан сезоном у Јадранској лиги, пошто су његови кошаркаши пружили максимум против Црвене звезде у финалу плеј-офа, али да то није било довољно за трофеј, што због квалитета противника, што због проблема с повредама његових играча.
Дејан Милојевић - Фото: РТС
Дејан МилојевићФото: РТС

"Посебне честитке мом пријатељу Дејану Радоњићу на свим успјесима ове сезоне, у Евролиги и АБА. Такође, свака част мојим момцима. У финалу смо показали колико можемо. Пружили смо максимум, али за екипу снаге Црвене звезде то није било довољно. Момци су играли изнад могућности. Ротација нам је скраћена, пар играча никада није играло озбиљније такмичење. Неколико њих је добило прилику да игра финале, а нису имали минуте током сезоне", рекао је Милојевић, пренио је сајт Меге.

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су шампионску титулу у Јадранској лиги, пошто су синоћ у Сремској Митровици побиједили са 61:49 и тако добили финалну серију са 3:0.

"Стварно сам презадовољан сезоном. Да нам је неко на почетку рекао да ћемо играти финале, колики год да сам оптимиста, тешко да бих му повјеровао. Надам се да ћемо се што прије опоравити. Домаћа лига почиње за неколико дана. Морамо да је дочекамо спремни. Двије екипе су се заслужено нашле у финалу, квалитетнија је побиједила. Ко зна, можда се поново сретнемо у финалу", додао је Милојевић.

Он је навео да је Мега слабије одиграла у трећој утакмици због премора играча, али да његова екипа не би освојила титулу и да је била комплетна.

"Сигурно да важност није утицала. Прва два меча смо нападачки играли јако добро, трећу јако лоше. С обзиром на нашу ротацију, више од овога се није могло. Имали смо снаге за једно полувријеме, покушавао сам играче да одморим измјенама, али они који су улазили са клупе немају квалитет да се супротставе Црвеној звезди. Звезда је квалитетнија од нас и када смо у комплетном саставу. Али у тој ситуацији можемо да играмо ангажованије и борбеније само зато што имамо већи мотив да побиједимо Црвену звезду, него она нас. Сигуран сам да бисмо тада били конкурентнији. У овој ситуацији, имали смо само један промил шанси да освојимо титулу", рекао је Милојевић.

Капитен Меге Раде Загорац рекао је да је Звезда заслужено освојила титулу.

"Црвена звезда је показала да је најквалитетнија екипа у региону. Ми смо у финалу пружили колико смо могли. Сви знају у каквој ситуацији се налазимо због повреда. Били смо конкурентни, али више од овога нисмо могли. Нисмо побиједили Црвену звезду ниједном ове сезоне и то ће нам бити додатни мотив за мечеве који нас чекају", рекао је Загорац.