latinica  ћирилица
03/05/2016 |  11:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Пожар на Карабурми, шест особа збринуто у болници

У Улици Пере Ћетковић на Карабурми у Београду јутрос у 7.26 избио је пожар у стану, а шест особа збринуто је у болници, међу њима и трогодишње дијете, рекла је портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура.
Пожар на Карабурми - Фото: РТС
Пожар на КарабурмиФото: РТС

"Три особе које су се нагутале дима превезене су у Војномедицинску академију, док су двојица ватрогасаца превезена у Клинику за опекотине у Звечанској", рекла је Мацура.

Она је додала да је трогодишње дијете превезено у Институт за мајку и дете на инсистирање мајке, али да нема повреде.

Станар зграде који живи на четвртом спрату Зоран Аврамовић каже да је осјетио дим у свом купатилу и да је помислио да се вентилатор запалио, али када је отворио улазна врата покуљао је дим и онда је схватио да се нешто озбиљније дешава у згради.

"Пробудио сам унуку, ћерку, зета, супругу. Брзо су дошли ватрогасци... Унуку смо држали на прозору, ми смо били на прозору", рекао је Аврамовић и додао да је велики проблем представљао дим, који је куљао на све стране, тако да се кроз ходник зграде није могло напоље.

Убрзо су, како каже, дошли ватрогасци и евакуисали чланове његове породице, унука је превезена превентивно у Институт за мајку и дијете.

Аврамовић каже да је пожар избио на првом спрату у стану гдје живи старији човјек, али да се још не зна одакле је ватра кренула.