latinica  ћирилица
03/05/2016 |  14:57 | Аутор: СРНА

Ђокић: Опозиција протестом жели да пошаље нетачну слику

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да протести које је опозиција у Српској најавила за 14. мај неће имати толико важну унутрашњу димензију, колико према спољном утицају и погледу на стање у Српској.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

"Да ли је неком био циљ да представи Српску као мјесто бунта, мјесто гдје се догађају некакви политички ломови који могу продуковати слику да је овдје нестабилно стање, а Српска уопште није нестабилна", истакао је Ђокић.

Он је у Бањалуци рекао да опозиција у Српској, протестима које је заказала за 14. мај, жели да се боље позиционира пред предстојеће изборе.

"Нас опозиција стално покреће да и ми као владајућа коалиција реагујемо на начин да објаснимо своју политику и све оно што смо до сада урадили", додао је Ђокић.

Он је рекао да је кључно питање зашто се опозиција одлучује на такав метод рада, подсјетивши да је Република Српска слободна и демократска, гђе свако може да изрази своју политичку вољу и став, а што ће урадити и владајућа коалиција која ће се о томе се договорити наредних дана.

Тзв. Савез за промјене најавио је да ће 14. маја у Бањалуци одржати протест.