latinica  ћирилица
03/05/2016 |  16:03 ⇒ 16:13 | Аутор: Index.hr

Предсједница Хрватске извиждана на конференцији о слободи медија (ВИДЕО)

Колинда Грабар Китаровић, предсједница Хрватске, извиждана је на видео конференцији о слободи медија и провјеравању чињеница у коју је било укључено 16 земаља из цијелога свијета.

Конференција је путем видео линка организована у просторијама ХНД-а, а у сарадњи с  Амбасадом САД-а.

Дио активиста Радничке фронте подигао је натпис "Croatian goverment is killing the media" управо за вријеме говора предсједнице Грабар Китаровић. Дио новинара и активиста након што је извиждао предсједницу напустио је велику дворану ХНД-а гдје се одржавала конференција.

Поводом 3. маја Свјетског дана слободе медија ХНД је организовао конференцију Проблеми медијских слобода у Европи у сарадњи са Фондацијом Фридрих Еберт те амбасадама Француске, Норвешке и Шведске. Једна од говорница била је хрватска предсједница.

Модератор је био ветеран истраживачког новинарства из Вашингтон Поста и стручњак за провјеру података у текстовима Глен Кеслер који је говорио о улози коју провјера података игра у одговорности власти, важних јавних и приватних институција према својим грађанима и како сваки појединац може бити проницљивији читалац.