latinica  ћирилица
04/05/2016 |  16:45 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Станари зграде у Горици протествују због скидања бројила

У новизграђеној згради у требињском насељу Горица, у којој живи 11 породица борачких категорија, радници Електро Херцеговине замијенили су нова електрична бројила старим.
Бројила - Фото: РТРС
БројилаФото: РТРС

Станари зграде, огорчени због овог поступка, помоћ су затражили у градској управи. Из Електро Херцеговине објашњавају да се ради о редовној контроли и да ће до краја дана првобитна бројила бити враћена. 

Станари тврде да је 10 бројила уклоњено без претходног обавјештења и било каквог објашњена. Кажу да су на мјесто постојећих, нових бројила стављена стара, произведена прије више од 40 година.

"Ми тражимо да се све врати у првобитно стање, новац нису дали они него Министарство и Град, једино ако ми нисмо заслужили нове већ дај старе. Тражимо да нам се образложи", каже станар Горан Јањетовић.

У Градској управи кажу да не знају разлог за уклањање бројила, а о цијелом случају обавијестиће ЦЈБ Требиње.

"Могу да кажем да сматрам да је то била беспотребна активност. Надам се да ће кроз дијалог доћи до задоваљавајућег рјешења", изјавио је Рајко Ђапин начелник Одјељења за борачко- инвалидску заштиту Града Требиња.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић каже: "Ово је класичан акт насиља непоштеном радњом".

У Електро Херцеговини објашњавају да се беспотребно диже прашина јер се ради о редовној контроли мјерних уређаја, који ће бити враћени до краја дана.

"Могу да кажем да ћемо ми истог дана вратити ова бројила. Разлог скидања је била редовна контрола", рекао је за РТРС Небојша Новчић, извршни директор за техничке послове Електро Херцеговине.

Станари зграде потписали су уговоре о снабдијевању са Електро Херцеговином.

С обзиром на то, објашњавају у овом предузећу, бројила су њихово власништво и немају обавезу да о поправкама и привременим замјенама обавјештавају кориснике.