latinica  ћирилица
05/05/2016 |  09:27 ⇒ 09:32 | Аутор: Б92

НБА: Кливленд повео 2:0 против Атланте у полуфиналу Истока (ВИДЕО)

Кливленд Кавалирси повели су 2-0 у полуфиналу Истока НБА плеј-офа против Атланта Хокса поставивши нови рекорд по броју тројки на једном мечу.
НБА: Полуфинале Истока - Фото: Getty Images
НБА: Полуфинале ИстокаФото: Getty Images

Кавси су погодили чак 25 пута са дистанце за убједљивих 123:98, пред селидбу серије у Џорџију.

Други меч у Кливленду обиљежио је Џеј Ар Смит погодивши седам тројки за укупно 23 поена, док је опет најефикаснији у екипи био Леброн Џејмс са 27 (9/15 из игре) уз 5 асистенција.

Кавси су погодили више тројки него што су их промашили постављајући овај рекорд (25/45), а чак десеторица играча су постигла бар по једну. У првом полувремену су убацили 18, а у другом још седам тројки.

Двоцифрен број поена у тиму Кавса, који су на овом мечу личили на Вориорсе због фантастичног шутерског учинка, имали су још Кајри Ирвинг са 19 уз 6 асистенција, Ченинг Фрај са 12, те Кевин Лав са 11 уз 13 скокова.

"Ово је била посебна вече за све нас који смо играли. Ова лига је видјела много сјајних тимова, играча и шутера, па је поставити историјски рекорд заиста посебна ствар", рекао је Леброн Џејмс.

Хоксе је предводио Пол Милсап са 16 поена и 11 скокова, 14 је убацио Џеф Тиг уз 6 асистенција, Крис Хамфриз је имао 12 уз 9 скокова, док је Ал Хорфорд додао тек 10 поена, као и Табо Сефолоша и Мајк Мускала.

"Када их крене овако шут нисам сигуран да их ико може побиједити, искрено. Само смо се надали да ће у једном тренутку почети да промашују", рекао је шутер Хокса Кајл Корвер.

Атланта је поражена десети узастопни пут у плеј-офу од Кавса, које ће угостити у трећем мечу 7. маја.