latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:58 | Аутор: Б92

Славољуб Муслин нови селектор Србије

Славољуб Муслин званично је именован за новог селектора Србије, преносе београдски медији.

Већ недјељама се најављивао долазак бившег тренера Црвене звезде умјесто Радована Ћурчића, који је недавно напустио клупу "Орлова" јер није имао пуну подршку челника Савеза.

Муслин, који је јесенас добио отказ у белгијском Стандарду из Лијежа, стигао је у четвртак у Кућу фудбала у Старој Пазови, па се током дана очекује званична промоција.

Чланови комисије који су именовали Муслина за деветог селектора Србије у посљедњих десет година су предсједник ФСС Томислав Караџић, потпредсједници Саво Милошевић, Славиша Кокеза, Иван Ћурковић, Жељко Којић и Горан Милановић.

Деби на клупи "Орлова" имаће 25. маја у Ужицу, на пријатељском мечу са селекцијом Кипра.

Муслин је у тренерској каријери водио француске клубове Брест, По, Бордо, Ланс, Ле Ман, марокански Видад, Левски у Бугарској, Металург у Украјини, Локомотиву, Химки, Амкар и Краснодар у Русији, Анортозис на Кипру, бјелоруски Динамо, те белгијски Локерен и Стандард Лијеж, који га је отпустио јесенас.

Од трофеја има три титуле и два Купа са Звездом у Србији, првак је био и са Видадом, док је са Левским освојио дуплу круну.

Србија ће у септембру почети квалификације за Свјетско првенство у Русији 2018. што би јој било прво велико такмичење од Мундијала у Јужној Африци 2010.

"Орлови" ће играти у групи са Републиком Ирском, Молдавијом, Аустријом, Велсом и Грузијом.

Први меч ће се играти у Београду, 5. септембра ће гостовати главни конкурент Ирска.