latinica  ћирилица
05/05/2016 |  21:15 ⇒ 21:15 | Аутор: БЕТА

Касиљас: Не прелазим у Мајами

Голман фудбалског клуба Порто Икер Касиљас негирао је данас да ће напустити Португал и прећи у један од америчких клубова.
Икер Касиљас (ФОТО: hdfootballpaper.com) -
Икер Касиљас (ФОТО: hdfootballpaper.com)

Касиљас је на крају сезоне 2014-2015 отишао из Реала и прешао у Порто, а шпански медији пренијели су да би 34-годишњи голман током љета могао да потпише за Мајами.

Шпански чувар мреже рекао је да је срећан у Порту, иако не игра у Купу Португала.

"Не идем у Мајами. Овђе сам веома срећан, сви су ме лијепо дочекали, добродошао сам у Порту. Волио бих да играм у свим такмичењима, али ротација у тиму је важна. Промијенили смо неколико играча", рекао је Касиљас за АС.

Послије 32 кола у португалском првенству Порто је трећи на табели са 67 бодова и играће у квалификацијама за Лигу шампиона сљедеће сезоне. За титулу се боре Бенфика, која има 82 бода, и Спортинг са два бода мање.

"Жељели смо да урадимо праве ствари ове сезоне, али у наредној ћемо дати све од себе, ујединићемо се и нећемо само обећавати, већ ћемо освајати трофеје", рекао је Касиљас.

Касиљас је прошао све селекције Реала са којим је освојио пет шампионских титула, два Купа краља, три Лиге шампиона, два Суперкупа Европе, свјетско клупско првенство и интерконтинентални куп.

Са репрезентацијом Шпаније Касиљас је освојио два Европска првенства и Свјетско првенство.