latinica  ћирилица
07/05/2016 |  10:17 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Полуфинале Мадрида на РТРС: Надал - Мареј, Ђоковић - Нишикори (ВИДЕО)

На четвртом овогодишњем турниру из серије Мастерс 1000, у Мадриду, данас су на програму мечеви полуфинала.

Од 13.00 часова састаће се Рафаел Надал и Енди Мареј, а у вечерњем термину од 20.00 часова, на терен ће Новак Ђоковић и Кеи Нишикори.

Оба меча можете пратити у програму РТРС-а. 

Новак Ђоковић је синоћ у четвртфиналу, послије један час и 44 минуте савладао Милоша Раонића са 2:0 у сетовима и пласирао се у своје четврто полуфинале Мадрида.

На путу ка финалу, најбољем свјетском тенисеру препрека је Кеи Нишикори. Јапанац је послије преокрета у четвтфиналу елиминисао Ника Кирјоса са 2:1.

Данашњи меч биће њихов 1. међусобни дуел. Српски тенисер до сада је славио осам пута, посљедњи пут у финалу Мајамија са 2:0. Биће ово и њихов трећи дуел на шљаци, а оба пута до сада славио је Новак Ђоковић.

Први ће на терен у борби за финале Рафаел Надал и Енди Мареј.

Шпанац је у четвртфиналу елиминисао Соузу са 2:1, док је Мареј био сигуран, са 2:0, добио је Томаша Бердиха.

Њихов данашњи меч биће 25. међусобни дуел. Краљ шљаке добио је 17 мечева, а Британац се радовао у само 7. На шљаци су до сада играли осам пута, а Мареј је добио само један меч и то финале управо у Мадриду прошле године.

У финалу женског турнира у Мадриду играће Симона Халеп и Доминика Цибулкова.

У полуфиналу Халепова је елиминисала Саманту Стосур са 2:0. Идентичан резултат био је и у мечу у којем је Цибулкова поразила Луизу Чирико.

Финални меч Халеп – Цибулкова на програму је од 18.00 часова.