latinica  ћирилица
07/05/2016 |  16:39 ⇒ 16:40 | Аутор: Б92

Мареј побиједио Надала за финале Мадрида

Енди Мареј побиједио је Рафаела Надала у Мадриду другу годину у низу и пласирао се у финале четвртог Мастерса у сезони.

Шкотски тенисер одиграо је фантастичан меч и на крају је славио са 7:5, 6:4 послије више од два сата велике борбе.

Мареј је још једном показао да му одговарају услови у шпанској престоници гдје је прошле године освојио трофеј побиједивши "краља шљаке" у финалу. Надал је играо много боље него прошле године на истом мјесту, али ипак није имао одговор за разноврсност и пре свега фантастичне бекхенде ривала.

Од самог старта је било јасно да ће се на терену водити велика борба. Мареј је први стигао до предности брејком у четвртом гему, али је Надал био упоран.

Није у седмом искористио две брејк лопте, али је у деветом вратио брејк, а потом и изједначио на 5:5. Мареј се на вријеме консолидовао, добио је тежак 11. гем, а онда је на сјајан начин без изгубљеног поена направио нови брејк – 7:5.

Већ на старту другог сета Надал је имао три брејк лопте које није искористио. Мареј је током цеијлог меча играо боље најважније поене, а то је посебно било видљиво у другом сету у којем је спасао осам од девет брејк лопти.

Као и у првом сету први је стигао до брејка у шестом гему, али је Надал у наставку још једном показао колики је борац. Спасао је меч лопту у деветом гему и смањио на 5:4 вративши брејк, али Мари је остао миран и у сљедећем гему је сачекао четири грешке ривала – 6:4.

Ово је Марејева седма побједа у 24. дуелу са Надалом, а у финалу га чека бољи из дуела Ђоковић – Нишикори.