latinica  ћирилица
07/05/2016 |  22:33 | Аутор: Б92

Ђоковић бољи од Нишикорија за финале Мадрида

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Мадриду побједом над Кеијем Нишикоријем у два сета.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

Ђоковић није блистао у суботу увече, али је успио да без већих проблема слави резултатом 6:3, 7:6 (7-4).

Новак је након кикса у Монте Карлу поново показао да је пораз од Јирија Веселог био лош дан и посао завршио за нешто мање од два сата игре.

Први рекет свијета је остварио осми тријумф у десетом дуелу са Јапанцем, иако је био поприлично нервозан током читавог тока сусрета. Нису му одговарали услови, превише шљаке му се лијепило за ђонове и лоптице нису летјеле на очекиван начин због високе влажности.

На тренутке је показивао тренутке бриљантности, слично као његов противник, али је меч могао да оде у потпуно супротном правцу када је пропустио четири меч лопте при резултату 5:4 у другом сету. Чинило се да му тај дио игре клизи из руку, али је још једном показао колико је ментално јак, па ће у борби за други трофеј у Мадриду играти са Ендијем Маријем. Британац је у два сета савладао Рафаела Надала и имаће прилику да брани титулу освојену прошле године.

То ће бити 32. међусобни сусрет, Ђоковић води 22-9 у побједама, а тај дуел је на програму у недјељу од 18.30 часова.

Иначе, најбољи играч данашњице вратио се у престоницу Шпаније послије две године паузе, када је поражен од Григора Димитрова у другом колу.