latinica  ћирилица
09/05/2016 |  10:07 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Побједом у Мадриду, Ђоковић по броју титула стигао Борга и Сампраса

Новак Ђоковић нови је краљ Мадрида. У финалу турнира из серије Мастерс 1000, Ђоковић је савладао Ендија Мареја са 2:1.
Ђоковић освојио Мадрид - Фото: AFP
Ђоковић освојио МадридФото: AFP

Најбољи свјетски тенисер је за 2 часа и 6 минута тријумфовао над другим рекетом свијета. Ђоковићу је то 29. титула на турнирима из серије Мастерс 1000, и сада је поново усамљен на првом мјесту по броју трофеја. Надал има једну титулу мање.

Овом побједом, Ђоковић је стигао по броју титула и Борга и Сампраса, сад сва тројица имају по 64 титуле.
Освајањем титуле, Србин се на најбољи могући начин вратио у Мадрид послије три године.

- Уживао сам на турниру који сам освојио 2011. године. Било је тешко против Ендија, да сам изгубио гем на свој сервис код 5:3, меч би можда отишао и у другом смјеру. Психолоски тежак меч, али тако је то када играте против једног од најбољих играча свијета и једног од највећих ривала које сма имао у каријери. Са пуно емоција идем у Рим, рекао је
Ђоковић након меча.

Мареј свакако није задовољан поразом, јер је сем губитка титуле, изгубио и бодове, тако да је сад трећи тенисер на АТП листи.

- Обојица смо били уморни у брејк поену, посљедњем за мене. Одлично је одсервирао у психички важним тренуцима и добио неколико јефтиних поена. У најважним тренуцима био је психички јак, и зато је ту гдје јесте – број један на свијету, изјавио је Мареј.

Одмора нема ни за Ђоковића ни за Мареја, као и остале најбоље свјетске тенисере. Новак Ђоковић брани титулу на турниру у Риму, петом по реду из серије Мастерс 1000.

Најзанимљивије мечеве са овог турнира можете пратити на нашем програму од данас па до недјеље, 15. маја.