latinica  ћирилица
18/05/2016 |  08:25 | Аутор: СРНА

Савјет министара о извршењу буџета и јавној задужености

Савјет министара БиХ разматраће данас у Сарајеву извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2015. годину, те информацију о стању јавне задужености БиХ на дан 31. децембра 2015. године.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће се на дневном реду сједнице наћи и Нацрт закона о пружању бесплатне правне помоћи.

Пред министрима ће се наћи информација о изради прилога институција БиХ за извјештај о БиХ за 2016. годину и извјештај о спровођењу мјера из Акционог плана за реализацију приоритета из извјештаја о БиХ за 2015. годину.

Биће разматрана и информација о резултатима истраживања јавног мњења: ставови грађана о чланству у ЕУ и процесу интеграције у ЕУ у 2016. години.

На дневном реду је и Нацрт споразума о гранту Траст фонда за глобалне еколошке капацитете и Специјалног фонда за климатске промјене /Пројекат управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој у својству агенције за имплементацију глобалних еколошких капацитета и агенције за имплементацију Специјалног фонда за климатске промјене глобалних еколошких капацитета, са извјештајем о обављеним преговорима ради закључивања наведеног споразума.

Савјет министара размотриће и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности за БиХ 2014. године између БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ, и ЕУ, коју представља Европска комисија.

На сједници ће бити ријечи и о нацрту одуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности прекограничне сарадње БиХ - Црна Гора за 2014. годину између БиХ и ЕУ, коју представља Европска комисија.

Министри ће размотрити и приједлог одлуке о усвајању годишњег програма за заштиту потрошача у БиХ за 2016. годину.

На дневном реду је и информација о активностима Министарства безбједности БиХ у прихвату држављана БиХ који се враћају из Њемачке у БиХ на основу европског хитног путног листа за повратак.

Биће размотрена информација о активностима на успостављању механизма за извјештавање о пољопривредним субвенцијама у БиХ у складу са обавезама нотификације Свјетске трговинске организације и информација о успостављању пољопривредног информационог система у БиХ, те извјештај о међународној помоћи за сектор пољопривреде, прехране и руралног развоја у 2015. години у БиХ.

Пред Савјетом министара наћиће се и годишњи извјештај Економски трендови за 2015. годину, извјештај о раду Комисије за уништавање дрога за период од 1. јануара до 31. децембра 2015. године и извјештај о раду Координационог тијела задуженог за праћење Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о сарадњи у надзору границе за 2015. годину.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, а по њеном окончању најављено је саопштење.