latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:53 | Аутор: СРНА

Црнадак: Нетачне тврдње да српски министри блокирају средства

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да није тачна тврдња предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић да српски министри у Савјету министара БиХ блокирају 71 милион КМ по основу руског клириншког дуга, јер никакав новац по том основу није дозначен.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

"Наступом у Народној скупштини Републике Српске предсједник Владе Жељка Цвијановић поново је обманула јавност и још једном показала да јој није стало до сарадње са српским представницима у Савјету министара БиХ", навео је Црнадак.

Он је нагласио да ће, када се ова тема нађе на дневном реду Савјета министара, поступити у складу са законом и интересима Републике Српске, која ће сигурно добити средства која јој припадају, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак наводи да је, како каже, премијер Српске обманула јавност и тврдњом да се слична ствар десила приликом одобравања средстава Свјетске банке, јер тај случај није ни био на Савјету министара, већ ратификацију споразума није прихватио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Он наводи да је спреман за сарадњу са институцијама Републике Српске по свим питањима која су значајна за Српску, али да је, како тврди, таква сарадња немогућа све док је појединим највишим функционерима Републике Српске "страначка дневнополитичка корист важнија од интереса Републике", додаје се у саопштењу из МИП-а БиХ.