latinica  ћирилица
18/05/2016 |  12:05 | Аутор: СРНА

Акција "Острво": У Љубушком ухапшена четири дилера кокаина

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су јутрос на подручју Љубушког четири лица због наовлаштеног промета кокаина из Хрватске и Њемачке у БиХ.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

У акцији кодног назива "Острво" ухапшена су три држављана БиХ чији су иницијали Д.В, З.П. и А.Б. и држављанин Албаније чији су иницијали Р.К, саопштено је из Сипе.

Они се сумњиче да су као припадници организоване криминалне групе вршили неовлаштени промет кокаина из Хрватске и Њемачке у БиХ с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Дрогу су у количинама од пет до 100 грама даље дистрибуисали крајњим препродавцима и конзументима на подручју Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона.

У оквиру данашње акције претресени су објекти на три локације на подручју Љубушког, током којих су пронађени и привремено одузети мобилни телефони, СИМ картице, паковање бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на кокаин и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ухапшени ће бити приведени у службене просторије Сипе, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће поступајући тужилац Тужилаштва БиХ одлучити о њиховом даљем статусу.

Више лица позвано је у службене просторије Сипе и МУП-а Западно-херцеговачког кантона, гдје ће бити саслушани у својству свједока.

Ове активности реализоване су по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и Граничне полиције БиХ.